Ambrosia (jedlo Bohov) - ČR čerstvá Fermentovaný včelí chlieb - najdokonalejší a najstarší potravinový doplnok na našej planetě

  • Najkomplexnejší 100% prírodný a celistvý enzy-multi-vita-minerál a zdroj makro i mikro živín
  • Včelí chlieb je najucelenejšou potravinou v prírode.
  • Obsahuje VŠETKY vitamíny (predovšetkým všetky vitamíny B-komplexu a vitamín C, ktoré sú rozpustné vo vode, a preto by sa mali užívať denne). Obsahuje vitamíny D, E, K a betakarotén (provitamín A), 22 aminokyselín, 27 minerálov. 

Obsahuje tisíce (majoritných aj minoritných) dôležitých enzýmov a koenzýmov. Enzýmy v tele nie sú dôležité len pre nepretržitú regeneráciu krvi, tkanív, orgánov a kostí, ale tiež pre správne trávenie a udržanie všetkých životných pochodov.

Množstvo
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.
Dostupnosť Skladom Skladom Zvoľte variant
Môžeme doručiť do:
26.11.2024 26.11.2024 Zvoľte variant
Možnosti doručenia
15,99 € 73,20 € od 15,99 €
Ambrosia (jedlo Bohov) - ČR čerstvá Fermentovaný včelí chlieb - najdokonalejší a najstarší potravinový doplnok na našej planetě
a1
Imunita Super potravina

Autorom textu je Adam Raw a je prevzatý z webu www.adamraw.cz.

Popis produktu

Najkvalitnejší čerstvý včelí chlieb v Európe a výlučne od českých včiel z horských oblastí. RAW a 100% svieži. Teraz vo fialovom skle Miron (viac info dole na konci tejto stránky).

Kvalita Ambrosie je najdôležitejší faktor tejto posvätnej potraviny. Ja tu budem mať vždy len tú najvyššiu kvalitu, ktorú práve sám osobne používam a dokážem zaobstarať. Cena bude premenlivá a úmerná tak ročnému obdobiu, ako aj zdroju získavania. Neodporúčam chlieb od včelstiev v okolí poľnohospodárskej produkcie a farmárskych oblastí zasiahnutých chémiou (to je u nás bohužiaľ takmer všade a tomu kam včela poletí nikto nerozkáže). Kvalitu je potrebné hľadať, oceniť a vážiť si ju. Podľa informácií Americkej Apitherapy Society je včelí chlieb/peľ používaný takmer každým olympijským atlétom súčasnosti. 

Ako mnohí vedia, študujem stravu a najlepšie zdroje živín už 15 rokov. Existujú však len 2 super-potraviny, ktoré ma neprestanú udivovať a ktoré sú zďaleka najzaujímavejšími nositeľmi výživy na svete. Prvou je vo vzťahu k človeku samozrejme ľudské materské mlieko, druhou je Ambrózia - včelí alchymický výtvor. Podľa gréckej mytológie existuje legenda, že Olympijskí Bohovia popíjali nektár, nápoj večnej krásy a zdravia (med a voda) a pojedali Ambróziu - pokrm Bohov (včelami spracovaný peľ), uchovávajúci nesmrteľnosť, silu a večnú mladosť). 

Ako Ambrózia vzniká? 

Ak je niečím Ambrózia, tak je to fermentovaný včelí chlieb. Je tak známy, používaný a uctievaný po celé tisícročie kultúrami, ktoré boli napriek starým vekom v mnohých veciach ďalej ako dnešný človek. A práve Ambrózii sa tu a teraz budeme venovať. Ako prvý v ČR som ju totiž už od roku 2007 dostal do širšieho povedomia u nás i vo zvyšku Európy ako priekopník aj nadšenec včelej alchýmie a zároveň sprístupnil nášmu trhu v naozaj najvyššej RAW a čerstvej kvalite aj tu na svojom webe od roku 2013. Sám som tiež dôkazom dlhodobého prospešného užívania športovcom, pretože Ambróziu konzumujem už vyše 15 rokov.

Ide o prírodnú plne celistvú potravinu/produkt toho najneuveriteľnejšieho kráľovstva prírodných výrobkov na svete - včelieho úľa. Ide o čistý lokálny kvetinový peľ, ktorý je špeciálne prepracovaný včelami priamo v ich úle. Tak ako ľudia si kvasia napríklad kefír, tak aj včely nechávajú účelne svoj peľ napospas prírodnému kvasnému procesu, počas ktorého vznikajú veľmi dôležité látky bez vonkajšieho zásahu. Peľ je produkt samčích pohlavných orgánov rastlín (prašníkov), slúžiaci na opeľovanie materských orgánov (príp. samičích rastlín). Peľ včely zbierajú predovšetkým na kvetoch entomofíľnych (hmyzosnubných) rastlín, kde ho rúskajú a za pomoci peľových košíčkov (na končatinách) nosia do svojho spoločenstva. Má bielkovinový charakter a je vôbec najdôležitejšou zložkou potravy včiel. Je úplne nevyhnutný pri vývoji včelieho plodu, výžive mladých včiel a ako zložka materskej kašičky pri výžive včelej kráľovny. Bez kvalitného peľu včelie spoločenstvo degeneruje a umiera. Peľ včely ukladajú v úle do plástov nad plod a do špeciálnych plástov (včelích dosiek).

Nezamieňajte si však nikdy fermentovaný včelí chlieb so včelím peľom - už samotný peľ sa predáva a užíva ako neuveriteľná super-potravina, včelí chlieb má však niekoľkonásobne vyššiu biologickú dostupnosť, je prakticky 100% absorbovateľný a obsahuje vo finále mnohonásobne viac živín pre telo. Včelí chlieb je vlastne "alchymický" výtvor včiel vyrobený najmä z približne 25 % medu alebo nektáru, 70 % peľu a z včelích slín, ktoré majú spolu so širokým spektrom prírodných probiotických baktérií a kvasiniek všetko potrebné na naštartovanie základného aktu fermentácie a kultivácie. V úle včely pevne balia peľ do malých buniek a miešajú ho precízne s ostatnými uvedenými zložkami, nakoniec bunku ešte zapečatia voskom a začne proces fermentácie. Po niekoľkých týždňoch potom dochádza k veľkej čarovnej transformácii a vzniká práve onen "včelí chlieb".

Zloženie a vlastnosti 

Enzým sa dá definovať ako "princíp života v bunke" - bez enzýmov by bol život nemožný. Včelí chlieb obsahuje každú živinu potrebnú na vytvorenie živých buniek. Obsahuje tisíce (majoritných aj minoritných) dôležitých enzýmov a koenzýmov. To je mnohokrát viac ako má ktorákoľvek iná potravina na tejto krajine.  Enzýmy v tele nie sú dôležité len pre nepretržitú regeneráciu krvi, tkanív, orgánov a kostí, ale tiež pre správne trávenie a udržanie všetkých životných pochodov. 

Včelí chlieb je najucelenejšou potravinou v prírode. Obsahuje VŠETKY vitamíny (predovšetkým všetky vitamíny B-komplexu a vitamín C, ktoré sú rozpustné vo vode, a preto by sa mali užívať denne). Včelí peľ ďalej obsahuje vitamíny D, E, K a betakarotén (provitamín A), 22 aminokyselín, 27 minerálov (vrátane množstva vápnika a fosforu v ideálnom pomere 1:1, horčíka, zinku, medi a železa), stopové prvky a ako už bolo povedané, neuveriteľnú hojnosť enzýmov. Obsahuje vyše 90 známych živín.

"Včelí chlieb" je pre roj životne dôležitou potravinou, môže sa ho včelám odobrať najviac 30 %, inak by včelstvo príliš zoslablo. Tento včelí chlieb je od skúsených českých včelárov, ktorí dobre vedia, čo robia a o roj sa vedia správne starať.

Výhody sú ďalej citované v egyptských a čínskych domorodých textoch. Rôzne kmene Indiánov používali formy peľu ako prírodné "kúzla" vzhľadom na choroby. Ruskí vedci, ktorí urobili spoločne s rumunskými a francúzskymi vedcami mnoho výskumov včelích produktov potvrdili, že včelí chlieb obsahuje "všetko, čo je potrebné pre ľudský organizmus na prežitie". Ide tak o dokonalú celistvú potravinu. Dokonca aj španielski jezuiti vedeli o použití včelieho chleba v období Inkov, Májov a Aztékov - tí ho užívali ako prostriedok na podporu "všetkých úrovní tela."

Včelí chlieb, je jedným z najstarších potravinových doplnkov na svete. Je isté, že keby dietológovia využili všetky doterajšie výskumy a možnosti a rozhodli sa vytvoriť dokonalý potravinový doplnok, vzniklo by niečo veľmi podobné včeliemu chlebu. Ten však obsahuje, rovnako ako materské mlieko dokonca aj v súčasnosti stále veľa nedefinovateľných látok. Budúcnosť snáď o tomto zázraku časom odhalí viac.

Včelí chlieb dokonale harmonizuje s mojou ideou, ktorú veľmi propagujem - tzv. "bohatú skromnosť" (z čo najmenej získať čo najviac). Je dokonalým príkladom toho, že v pár gramoch super-potraviny môžeme telu so skromnosťou dať viac, ako v kile bežného jedla (bez ohľadu na nároky trávenia a opotrebovania tela objemom prázdnej stravy). 

Rovnako, ako neodporúčam z výživového hľadiska napr. nekultivované (nekysnuté/nefermentované) mlieko alebo zrniny, by som neodporučil pravidelne jesť ani samotný kvetinový peľ - je bežne označovaný za super-potravinu z hľadiska zloženia a predávaný na priame užívanie, málokto ale už vie, že pre včely je hlavnou potravinou až ich včelí chlieb, ktorý si z peľu kultivujú - samotný peľ vôbec nejedia! Možno to mnohých zaskočí, ale je to tak. Pokúsim sa vám vysvetliť dôvod prečo.

Sú dve základné potraviny, ktoré včely zbierajú - nektár a peľ. S nektárom vykonajú enzymatickú aktiváciu, čiastočné skvasenie a vytvoria med. S peľom laktokvasenie, plástový proces (pozri vyššie), enzymatickú aktiváciu a vytvoria tzv. "včelí chlieb", známy napr. v Rusku a na Ukrajine tiež ako perga. Ako som písal vyššie, ľudia nie sú jediní, kto zámerne fermentuje potraviny. Pre včely je med ich primárny zdroj sacharidov a včelí chlieb primárny zdroj bielkovín a mikronutrientov. 

Ako zdroj bielkovín a mikronutrientov má peľ neuveriteľný potenciál (najväčší na svete), ale vo svojej normálnej, surovej podobe nie je pre včely dostatočne stráviteľný a výživný. Kým nie je riadne fermentovaný do včelieho chleba, je pre včely nestráviteľný. Je naozaj potrebné sa od včiel veľa učiť, pretože aj ľudia postupne viac a viac prichádzajú na to, že prirodzenými procesmi fermentácie a enzymatickou aktiváciou dokážu z pôvodne mnohokrát problematických alebo nestráviteľných potravín (surovín) vytvoriť veľmi výživné jedlá (kefíry, klíčky, kaše a pod.). Jedným z dôvodov nestráviteľnosti peľu je to, že jadro je zahalené do vrstvy celulózy, ktorú tráviace systémy včiel (ani ľudí) nedokážu narušiť a správne stráviť. Ďalší dôvod sa týka mnohých druhov peľu, ktoré majú ochranný, pomerne nestráviteľný povlak vosku. Ako sme si dobre vedomí, príroda má svoju vlastnú obranu. 

Včelí chlieb má oproti peľu nielen zvýšenú stráviteľnosť a kvalitu bielkovín (biologická dostupnosť), ale je doslova natrávený do aminokyselín a vo vstrebateľnosti výživovo neporovnateľný so surovým peľom (porovnanie by bolo podobné ako porovnávať napr. surové zrno jačmeňa v šupke VS aktívne klíčený fermentovaný jačmeň v podobe enzymatickej kaše).

Vo vnútri včelieho chleba sa tiež vysoko zvyšujú hodnoty (a dostupnosť) mnohých pôvodných vitamínov a mikronutrientov peľu a napríklad Vitamín K je obsiahnutý až v ňom, v surovom peľi nie (nedostupný). Koncentrácie antioxidantov a hladiny enzýmov sú tiež ešte výrazne zvýšené. A čo viac, mnohé z účinných zásob živín, ktoré sú v rámci surového peľu akoby "v hibernácii" (spia - sú neaktívne) sú teraz hojne k dispozícii - to platí najmä pre minerálne látky a stopové prvky, ako je napr. zinok, horčík a oxid kremičitý (tieto sú často pevne viazané v celulózovej časti peľu). Vďaka procesu predtrávenia, fermentácie a pridania medu je včelí chlieb najsilnejšie a mega výživná energetická potravina. Dokonca aj kyselina mliečna v ňom vytvorená probiotickými baktériami sa v našom tele premení na energiu. Ďalšia, veľmi dôležitá výhoda včelieho chleba je, že sa samozrejme výrazne predlžuje životnosť peľu. Čerstvý peľ má mimoriadne krátku životnosť, rýchlo podlieha skaze a ak sa riadne neskladuje, napríklad mrazením, zomrie. Vďaka včelám a ich tvrdej práci sa však predlžuje aktívna životnosť (včelí chlieb) až na niekoľko rokov!

Včelí chlieb je podľa mňa najkomplexnejší 100% prírodný a celistvý enzy-multi-vita-minerál a zdroj makro aj mikro živín, ktorý môže človek zahrnúť v tomto veku ľudstva do svojho jedálnička.

Užívanie a odporúčanie
Ambrózia má povolené nasledujúce zdravotné tvrdenia podľa nariadenia Komisie (EÚ) č. 432/2012 (zo 16. mája 2012), ktoré sa uplatňuje od 14.12.2012: Včelí peľ (Apis Pollenus) - antioxidant, normálna činnosť kardiovaskulárneho systému - krvné lipidy, prirodzená obranyschopnosť - imunitný systém, chuť do jedla, imunomodulácia - enzýmy a vitamíny

Dr. G.J. Binding, britský vedec a svetovo uznávaný odborník na výživu, hovorí: „Peľ je najjemnejšia, najdokonalejšia potravina a navyše gigantický zabíjač mikróbov, v ktorom baktérie jednoducho nemôžu existovať. S tým súvisí aj stručný súhrn niektorých poznatkov Dr. Remy Chauvina a jeho spoločníkov z Inštitútu chovu včiel, Paríž: Antibiotikum, ktoré bolo zo včelieho peľu extrahované, bolo zistené veľmi účinným. Určité kultúry, predovšetkým týfové typy mikróbov, boli výťažkom zo včelieho peľu zabité takmer okamžite. 

Presné nutričné hodnoty sa bez analýzy nedajú pri prírodnom produkte tohto typu stanoviť a sú premenlivé podľa prírodných vplyvov. Priemerne však Ambrózia obsahuje cca 20-30 % bielkovín, 30 % sacharidov a 2 % lipidov. Tieto makroživiny sú však natoľko bio dostupné, že násobne prevyšujú množstvo, ktoré by bolo potrebné na rovnakú výživu z inej potraviny. Z tohto dôvodu sa neodporúča jesť včelieho chleba žiadne väčšie množstvo naraz - v prvom rade je to úplne zbytočné, pretože z mála dostane telo dostatok a v druhom rade je to doslova predávkovanie živinami. Väčšie množstvo zvyškového vosku v Ambrózii by tiež mohlo pri vysokom príjme naraz dráždiť žalúdok. Najlepšie je jesť Ambróziu v malých dávkach (max. 5-10g) viackrát za deň.

Užívanie: pridanie do receptov (napr. gladiátorská super kaša pozri video z Raw Workout kempu alebo Gravitation), priama konzumácia po čajových lyžičkách (cca 5g) počas dňa, v pred alebo po-tréningovej výžive, pred spaním.

NIKDY NEZAPÍJAJTE AMBRÓZIU. Odporúčam NEPIŤ ASPOŇ 30 MIN. DO A 30 MIN. PO POUŽITÍ. VČELÍ CHLIEB JE POTREBNÉ ROZPUSTIŤ V ÚSTACH SO SLINAMI, ak cítite, že VÁM TAKTO NECHUTÍ A MÁTE POTREBU HO ZAPIŤ, potom HO NEUŽÍVAJTE - VAŠE TELO HO NEPOTREBUJE.

balenie 500 g

Fialové sklo

Najlepšia skladovacia technológia súčasnosti pre organickú hmotu - FIALOVÉ sklo.

Veľkú tmavofialovú špeciálnu nádobu, ktorú s touto divokou ambróziou zadarmo získate, niektorí obchodníci predávajú prázdnu samostatne až za 35 €. Je veľmi hodnotná, rozhodne ju preto nevyhadzujte a nechajte si ju na ďalšie skladovanie akýchkoľvek iných potravín bežne používaných v domácnosti (napr. ryža, korenie, proteíny, iné včelie produkty a pod.).

Všetok tento včelí chlieb je čerstvo spracovaný a balený českými včelármi každej sezóny zberu v špeciálnych a schválených zariadeniach pre včelie produkty, používame len potravinárske hnedé liečivé sklo najvyššej kvality a/alebo potravinárske fialové sklo mirón (podľa variantu výrobku).

Prirodzená bariéra - špeciálne fialové sklo tiež pôsobí ako prirodzená bariéra pre energiu uloženú v samotnom produkte a udržiava ju vo vnútri. Tým sa predĺži prirodzená kvalita produktu. Vo vedeckých testoch má fialové sklo MIRON v porovnaní s inými sklenenými, plastovými alebo hliníkovými obalmi až štyrikrát lepšiu skladovaciu kvalitu. A to bez použitia konzervantov a aditív. Dlhšia životnosť a možnosť opätovného použitia a recyklácie robí zo skla MIRON udržateľnú voľbu.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Podobné produkty